Zkusila jsem v ní upéct i těsto z mého oblíbeného receptu - na mrkvový koláč.
Poprvé jsem zkoušela bezlepkovou verzi z mouky z M&S a koláč byl výborný :-) Recept jsem si upravila, neboť při běžném provozu bezlepkovou (a vegan) verzi (naštěstí) nepotřebujeme.
Na mrkvový koláč/bábovku smíchejte:
- 2,5 hrnku mouky (namíchejte polohrubou a hladkou, půl na půl)
- 1 polévkovou lžíci skořice
- 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/4 lžičky jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- špetka mletého zázvoru a hřebíčku
- 1 hrnek třtinového cukru
Suché ingredience řádně promíchejte (hlavně mouku s kypřícím práškem a sodou)a přidejte cca 450g najemno nastrouhané mrkve, 4 vejce a 3/4 hrnku oleje. Těsto mně přijde trochu tuhé, takže většinou přidávám ještě asi půl hrnku vody/mléka.
Žádné komentáře:
Okomentovat